Snøskredvarsel for region Nordenskiöld Land onsdag 19.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Generelt ustabile forhold i områder med fersk fokksnø. Vedvarende svake dypere i snødekket kan påvirkes.

Skredfarevurdering

Skredfaren er knyttet til mengden vindtransportert snø som avsettes i leområder og vil variere innad i regionen. Det antas at skredfaren vil være størt lengst øst i regionen. Den ferske vindtransporterte snøen vil trolig være lett å løse ut. Vedvarende svake lag av kantkorn må tas hensyn til nå som fokksnøen øker tilleggsbelastningen. Skredfaren vil variere innad i regionen.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Snødekkehistorikk

Etter en snøfattig start på vinteren har det siden forrige helg kommet mer snø i regionen. Snøfordelinga er ujevn i terrenget. Vindutsatte terrengformasjoner, som rygger og hauger, er avblåst. Mest snø finnes i vindskjerma terrengformasjoner som renner og botner. Mildværet rundt 12 januar har lagt igjen et skarelag opptil ca 300 moh. Det er lite snø i Longyeardalen.

Det finnes vedvarende svake lag av kantkorn i snødekket, både høyt oppe og ved bakken.

Fjellvær, 18.01.2022

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst, endring til stiv kuling fra øst om ettermiddagen. -20 °C til -17 °C på 700 moh. Skyet.

Fjellvær, 19.01.2022

Ingen nedbør av betydning. Sterk kuling fra øst, endring til frisk bris fra øst om ettermiddagen. -17 °C til -13 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS