Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Nord-Troms lørdag 01.04.2023

Faregrad 4 - Stor snøskredfare

Publisert:
Det vil være svært lett å løse ut store skred i fersk snø, også på avstand. Ferdsel i eller nært skredterreng anbefalles ikke.

Skredfarevurdering

Nedbør og vind avtar, og i takt med det avtar også risikoen for naturlig utløste skred. Det vil være svært lett å løse ut skred i den ferske snøen fra de siste dagene, og skred kan bli store til svært store. Fjernutløsing forventes, unngå ferdsel i eller nært skredterreng der det ligger fersk snø.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan svært lett løse ut skred i mange bratte heng. Skred kan bli store nok til å ødelegge flere hus (str 4). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 01.04.2023

Det vært observert svekkelse i overflaten mange steder i regionen før været kom inn. I sørvendte heng er det kantkorn under solskare, i øst-nord-vest ligger det små kantkorn rett i overflaten.

Rundt mildværsskare fra begynnelsen av mars ligger lag med kantkorn. Laget ligger i varierende dybde og har bare stedvis vist evne til bruddforplantning. Tirsdag ble det observert drønn i snødekket i skogen ved Oksfjordhamn, ellers er det ikke observert faretegn den siste tida.

Det har gått skred over vei i Øvre Kildalen i Nordreisa og på fv7944 mellom Nikkeby og Hellnes i Skjervøy.

Det er fredag morgen mange steder kommet 30cm nysnø eller mer. I lavlandet er nysnøen tung og fuktig. Det har blåst stiv kuling til liten storm i fjellet.

Fjellvær, 31.03.2023

20 mm i døgnet, opp mot 45 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 100 moh om formiddagen. Liten storm fra nord, endring til sterk kuling fra nordvest om ettermiddagen. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 01.04.2023

5 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Liten kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra nord om ettermiddagen. -11 °C til -6 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS