Snøskredvarsel for region Nord-Troms lørdag 28.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Soleksponerte heng er mest utsatt. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Der nedbør kommer som regn vil stabiliteten i snødekket svekkes og enkelte mindre snøskred kan løsne av seg selv. Ellers styres snødekkets stabilitet av solinnstråling og eventuell gjenfrysing om natta. I fjellsider med våt og myk snø vil skiløpere kunne løse ut middels store skred. Ved hard og bærende snøoverflate vil skredfaren være liten.
Hold god avstand til glidesprekker og skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Regionen har et vårlig snødekke og snødekket består av smelteomvandla snø. Snøgrensa ligger på ca. 200 moh., men varierer med himmelretning og avstand til havet.

Det kan være rester av vedvarende svake lag i snødekket på de høyeste fjelltoppene, men de fleste steder er disse nå smelteomvandla.

Den siste uken har det løsnet mange våte løssnøskred og noen flakskred i regionen og snøoverflaten er flere steder preget av dette.

Fjellvær, 27.05.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordøst om formiddagen. -1 °C til 6 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 28.05.2022

4 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Frisk bris fra nordøst, endring til frisk bris fra sørøst om formiddagen. -2 °C til 3 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS