Snøskredvarsel for region Nord-Troms fredag 27.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Soleksponerte heng er mest utsatt. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Det blir kaldere og det forventes en stabilisering av snødekket. Faren for naturlig utløste skred avtar, men i bratt terreng kan skiløpere løse ut våte skred. Spesielt i heng der sola står på. Hold god avstand til skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Regionen har et vårlig snødekke og snødekket består av smelteomvandla snø. Snøgrensa ligger på ca. 200 moh., men varierer med himmelretning og avstand til havet.

Det kan være rester av vedvarende svake lag i snødekket på de høyeste fjelltoppene, men de fleste steder er disse nå smelteomvandla.

Den siste uken har det løsnet mange våte løssnøskred og noen flakskred i regionen og snøoverflaten er flere steder preget av dette.

Fjellvær, 26.05.2022

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørøst. 2 °C til 8 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.05.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordøst om formiddagen. -1 °C til 6 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS