Snøskredvarsel for region Lyngen fredag 27.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Soleksponerte heng er mest utsatt. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Det blir kaldere, og faren for naturlig utløste skred avtar. Skiløpere kan fremdeles løse ut våte skred og fjellsider med direkte solinnstråling er mest utsatt. Hold god avstand til skavler.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Regionen har et vårlig snødekke, der snøoverflaten består av smelteomvandla snø. Denne er i hovedsak våt, men på de høyeste toppene kan det være skare om morgenen der det har vært klarvær og skygge om natta.

I enkelte områder, høyt til fjells, har det inntil nylig vært påvist kantkornlag i snødekket. Varmt vær til fjelltopphøyde og avtagende naturlig utløst skredaktivitet de siste dagene gjør at kantkornlag ikke lenger vurderes som aktivt skredproblem.

Tirsdag og onsdag ble det registrert flere naturlig utløste str. 2 og 3 skred ved Pollfjellet og i Lavangsdalen.

Fjellvær, 26.05.2022

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørøst. 1 °C til 10 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordøst om formiddagen. 0 °C til 8 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS