Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Indre Troms fredag 31.03.2023

Faregrad 4 - Stor snøskredfare

Publisert:
Store og enkelte svært store naturlige skred ventes løsne av seg selv. Skred kan løsne i sjeldne skredbaner og på nye steder, og nå langt ut i flatt terreng.

Skredfarevurdering

Snøfall og vind fortsetter å bygge på gårdagens flak. Fjernutløsing og skred som løsner av seg selv er sannsynlig, og skred kan bli store. Snøen kommer på en uvanlig vindretning, og skred kan løsne i sjeldne eller helt nye skredbaner. Det kan ikke utelukkes at skred når langt ut i flattere områder og påvirker infrastruktur og bebyggelse,.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Skred kan løsne av seg selv i mange bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 31.03.2023

Kaldt klart vær den siste tiden har svekket øvre del av snødekket, og det er kantkorn av forskjellige størrelser enten nært eller på overflaten.

Det finnes stedvis kantkornlag rundt gammel mildværsskare. Disse lagene ligger generelt dypt i snødekket og er svært vanskelig å påvirke de fleste steder, noe som forklarer fravær av faretegn som drønn. Det kan likevel ikke utelukkes at de kan påvirkes enkelte steder der snødekke er tynt eller med veldig stor tilleggsbelastning.

Natt til torsdag er det kommet en del snø, og på torsdag morgen er det målt 17cm nysnø i Tamokdalen og stundtals frisk bris fra nord-nordvestlig retning.

Fjellvær, 30.03.2023

15 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Bris fra nord, endring til sterk kuling fra nordvest om kvelden. -17 °C til -10 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 31.03.2023

20 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 100 moh natt til fredag. Sterk kuling fra nordvest. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS