Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Indre Troms mandag 25.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i område med fersk fokksnø. Vinden øker og dreier. Snø som ligg på bakken fra før, vil blåse inn i nye leområde.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, med synkende temperaturer. Utover ettermiddagen vil snøbyger i kombinasjon med vind kunne danne ferske fokksnøflak i leheng, og skredfaren øker.

Det kan fortsatt finnes svake lag dypere i snødekket, men disse har i det siste virket lite potente og vanskelig å påvirke.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldene heller. Gjør alltid egne vurderinger eller holdt deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk, Søndag 24 april 2022

Det har kommet litt nysnø i høyder over 500-600moh i helgen. Under dette er snødekket vått eller gjenfrosset.

Over mildværskaren fra mars ligger det et lag av kantkorn, som mange steder er i ferd med å bli smelteomvandlet. Det ble også observert et svakt lag i snøpakken ned mot bakken, i Målselv torsdag forrige uke, men dette er lite sannsynlig at man klarer påvirke.

Fjellvær

Søndag 24 april 2022

2-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 800 moh om ettermiddagen. Bris fra vest. -4 °C til 1 °C på 1100 moh. Skyet.

Mandag 25 april 2022

4-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -9 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS