Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Indre Troms mandag 10.01.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i områder med ustabile fokksnøflak. Det finnes også vedvarende svake lag lenger ned i snødekket som kan påvirkes der snødekket er tynt.

Skredfarevurdering

Stabiliseringen går sakte i det kalde været. Flakskred kan løses ut i gammel fokksnø og på vedvarende svake lag. En liten vindøkning utover ettermiddagen kan på utsatte topper gi nye og ferske flak i lesider, men utbredelsen er trolig begrenset.

Vedvarende svake lag har generelt vært vanskelige å påvirke den siste tiden og ligger stort sett under harde fokksnøflak.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 09.01.2022

I vestlige deler av varslingsområdet kan det ligge 10 cm nysnø i fjellet, men i østlige delene er det ikke mye å rope hurra for. Den gamle snøoverflaten består av bærende fokksnølag i høyden etter vind i forrige uke. Stedvis er det blåst ned til gammel skare over kuler og forhøyninger. I skogen er det løsere snø på overflaten.

Dypere i snødekke finnes det vedvarende svake lag. Generelt har disse vært vanskelig å påvirke den siste tida, men noen steder er det likevel observert drønn i snøen.

Det er kommet 10 cm nysnø i vestlige deler av varslingsområdet i løpet av helga, mens de østlige delene har ikke fått noe av betydning.

Fjellvær, 09.01.2022

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra nordøst. -24 °C til -15 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 10.01.2022

Oppholdsvær. Bris fra sør, endring til frisk bris fra sør om ettermiddagen. -25 °C til -12 °C på 1100 moh. Klarvær. Tilskyende om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS