Snøskredvarsel for region Indre Sogn tirsdag 24.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Regn vil svekke snødekket og naturlig utløste skred er sannsynlig. Hold god avstand til bratt terreng og utløpsområder.

Skredfarevurdering

Varme og regn høyt til fjells vil fortsatte å svekke bindinger i snødekket og gi våte skred. Vær oppmerksom på skavlbrudd og glideskred. Skavlbrudd og glideskred er uforutsigbare og kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Glideskred

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er i stor grad smelteomdannet og homogent. Overflaten er svært våt mange steder. I nordhellinger høyt til fjells kan det finnes lagdelt vintersnø, men dette blir stadig mindre. Mange steder i fjellet er det fortsatt bra med snø for årstiden, men rygger og rabber har mange steder smeltet fram. Det er minst snø i sørvendt terreng.

Observasjon fra Jostedalen søndag sier at snødekket er ganske likt i alle himmelretninger og høyder. Det har ikke vært nattefrost på Spørteggbu(1566moh) siste døgnet.

Fjellvær, 23.05.2022

12 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1900 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørøst. 0 °C til 7 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 24.05.2022

12-16 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst. 0 °C til 5 °C på 1400 moh. Skyet. Periodevis stiv kuling utsatte steder.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS