Snøskredvarsel for region Indre Sogn mandag 17.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Kraftig vind og snø gir økt skredfare. Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Skredfaren opprettholdes på formiddagen med fare for store naturlig utløste skred i den ferske fokksnøen. På ettermiddagen når nedbør og vind avtar vil faren for naturlig utløste skred bli mindre.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten er preget av nysnø og vind de siste dagene. Stedvis finnes det store fokksnøflak mens vindutsatte plasser er avblåst. Under siste fokksnø er det gamle snødekket hardt og stabilt opp til ca. 1200-1300 moh, etter at Gyda herjet. På de høyeste toppene (over ca 1300 moh) har de store nedbørmengdene kommet som snø og det vil ligge store fokksnøansamlinger i leområder, særlig mot Ø.

Det er en viss mulighet for at det finnes vedvarende svake lag igjen i nede snødekket over ca 1300 moh, men stort sett i regionen antas det at Gyda har nøytralisert vedvarende svake lag.

Fjellvær, 16.01.2022

18 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til søndag. Stiv kuling fra vest, endring til storm fra nordvest om kvelden. -10 °C til -2 °C på 1400 moh. Skyet. Kraftig lavtrykk passerer om kvelden.

Fjellvær, 17.01.2022

5 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 500 moh om kvelden. Sterk kuling fra nordvest, endring til liten kuling fra vest om formiddagen. -11 °C til -3 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS