Snøskredvarsel for region Indre Fjordane fredag 27.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø og i soleksponert terreng høyt til fjells. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Hvis det blir solinnstråling, så vil det kunne være lett å løse ut løssnøskred i den våte snøen. Nysnøen i de høyestliggende områdene kan også bli ustabil hvis sola får tak. Glideskred kan løsne der det er forhold for det, for eksempel der underlaget er svaberg. Unngå terreng under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Store deler av snødekket er smelteomvandlet og homogent, men søndag ble det meldt om mye vann i snøen under 1300 moh. Det er fortsatt mye snø i fjellet. Snøgrensa er omtrent på 500 moh., høyere i sørvendte hellinger.

Fjellvær, 26.05.2022

20 mm i døgnet, opp mot 25 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1400 moh natt til torsdag. Frisk bris fra vest. -3 °C til 4 °C på 1400 moh. Skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Fjellvær, 27.05.2022

3-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1200 moh om ettermiddagen. Stille/svak vind fra vest, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -5 °C til 4 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS