Snøskredvarsel for region Indre Fjordane mandag 23.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Regn aukar skredfaren. Unngå ferdsel i og under bratte heng med mjuk våt snø. Hald avstand til skavlar og fjellsider med glidesprekkar.

Skredfarevurdering

Høge temperaturar og regn gjer at snøoverflata framleis vil vere mjuk og laus, Ein kan forvente både naturleg utløyste laussnø og flakskred. Glideskred kan løysne av seg sjølv heile døgnet. Unngå opphald under glidsprekker. Dei fleste glideskreda i sørvendt terreng har allereie gått, og det er mest fare for dette i nord og austvendte fjellsider.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Store deler av snødekket er smelteomvandlet og homogent. Men søndag vert det meldt om mykje vatn i snøen under 1300 moh. . Det er fortsatt mye snø i fjellet. Snøgrensa er omtrent på 500 moh, høyere i sørvendte hellinger.

I høgtliggande breområder både i Nordfjord og Sogn har det vore observert drønn i snøen dei siste dagane. Observasjon i Sogn tilseier at det er laus smelteomvandla snø som kollapsar.

Fjellvær, 22.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sør, endring til frisk bris fra sør om kvelden. -1 °C til 8 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 23.05.2022

16 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1900 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørøst. 0 °C til 7 °C på 1400 moh. Skyet. Periodevis liten kuling.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS