Snøskredvarsel for region Indre Fjordane torsdag 19.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med våt snø og nær terrengfeller. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Skredfaren varierer gjennom døgnet. Det er mulighet for delvis oppklarning natt til torsdag, som kan gi lokal nattefrost i fjellet og skareføre. Fortsatt milde dagtemperaturer vil gjøre snøen myk og en skikjører vil fort kunne løse ut skred i bratt terreng høyt til fjells. Hold god avstand til alle skavler som svekkes i varmen. Glideskred er uforutsigbare og kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Store deler av snødekket er smelteomvandlet og homogent. I forrige uke har det kommet nysnø i høyfjellet med varierende snøgrense som nå er godt avrundet etter flere dager med sol og sterk varme. Det er fortsatt mye snø i fjellet. Snøgrensa er omtrent på 500 moh, høyere i sørvendte hellinger.

Observasjoner fra Strynefjellet mandag viser kald lagdelt fokksnø som fortsatt kan påvirkes i nordvendte heng. I solsider ligger 20 cm våt nysnø.

Fjellvær, 18.05.2022

4-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. -2 °C til 11 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Forbigående frisk bris midt på dagen.

Fjellvær, 19.05.2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1800 moh om ettermiddagen. Bris fra sørøst. 0 °C til 8 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS