Snøskredvarsel for region Indre Fjordane mandag 17.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Vind og nysnø i fjellet. Skred kan løes ut både naturlig og av skiløper. Unngå leområder hvor det samler seg fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Store snøskred kan løsne av seg selv. Nysnø og kraftig vind fører til flakdannelse i sørøstvendte vendte leheng. Vinden går noe ned utover dagen, men vinden vil fortsatt være sterk nok til å transportere snø inn i leområder mot sørøst. Når nedbøren gir seg vil skredfaren trolig gå noe ned.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Snødekkehistorikk

I fjellet har det de siste dagene lagt seg opp ferske fokksnøflak i leheng mot øst. Det gamle snødekket som ble vått onsdag og torsdag har fryst til i overflaten. Generelt lite snø i lavlandet og i ytre del. Mest snø i indre og høyereliggende del av regionen.

Fredag ble det gjennomført skredkontroll (ved bruk av sprengstoff) langs Rv. 15, i Napefonna gikk det et svært stort skred som følge av skredkontrollen.

Fjellvær, 16.01.2022

25 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til søndag. Stiv kuling fra vest, endring til storm fra nordvest om kvelden. -11 °C til -1 °C på 1400 moh. Skyet. Kraftig lavtrykk passerer om kvelden.

Fjellvær, 17.01.2022

6 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 500 moh om kvelden. Stiv kuling fra nordvest, endring til frisk bris fra vest om formiddagen. -11 °C til -2 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS