Snøskredvarsel for region Indre Fjordane søndag 30.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Soloppvarming og høge temperaturar kan føre til våte skred i bratte heng. Skredfaren er høgast på ettermiddagen.

Skredfarevurdering

Snødekket vil opplevast som stort sett stabilt, men når snøoverflata vert våt og mjuk kan det løysne våte laussnøskred. I nordvendte fjellsider høgt til fjells i indre strøk kan det i enkelte områder framleis finnast restar av vedvarande svake lag djupt i snødekket. Stigande temperaturar kan føre til at det samlar seg vatn i desse laga og skred kan løysne. Dette er mest truleg kun aktuellt i svært få områder. Ver merksam på mogelegheit for glideskred og skavlbrot.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er stort sett smelteomvandla. Men det kan vere unntak i nordsider i høgfjellet. Snøgrensa ligg rundt 800 moh i nordvendt terreng, høgare i sørvendt terreng. Grensa for lagdelt snø ligg på ca. 1300 moh.

Det kan framleis ligge vedvarende svake lag djupt det gamle snødekket i høgfjellet, men forventa utbreiing av dette er begrensa. Problemet er truleg kun til stades i dei høge fjella nordaust i regionen.

Fjellvær, 29.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra nordvest. 0 °C til 16 °C på 1400 moh. Klarvær. Mulighet for noe høye skyer

Fjellvær, 30.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra nordvest. -2 °C til 15 °C på 1400 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS