Snøskredvarsel for region Heiane torsdag 19.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Skredfaren varierer gjennom døgnet. Delvis oppklarning om natta gir mulighet for lokal nattefrost over 1200 moh i regionen. Selv om det er overskyet så blir snøoverflaten våt utover dagen, slik at det er lett for skikjørere å løse ut enkelte våte løssnøskred. Vær forsiktig i nærheten av skavler og under fjellsider med glidesprekker. Glidesprekker og skavler er ikke noe å stole på.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Forrige uke kom det nysnø over 1200 moh og der er snøoverflaten er preget av høye dagtemperaturer med godt avrundede korn i solvendte sider. Nordvendte sider høyt til fjells mindre påvirket av høye dagtemperaturer. Det gamle snødekket er smelteomvandlet og homogent i de aller fleste høyder og himmelretninger. Det er mest snø i nordlige deler av regionen med sammenhengende snødekke kun over ca 1000-1200 moh.

Natt til onsdag har det ikke vært nattefrost

Fjellvær, 18.05.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst. 0 °C til 12 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Forbigående liten kuling midt på dagen.

Fjellvær, 19.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørvest. 3 °C til 10 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS