Snøskredvarsel for region Heiane fredag 06.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i leområder og i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Våte skred kan løsne av seg selv. Regn og høye temperaturer til topps kan øke skredfaren noe. Mest nedbør vil komme fredag ettermiddag. I områder hvor det er nok snø kan det være fare for glideskred, glideskred kan løsne hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er preget av varmt vær, og er i hovedsak smelteomdannet. I sørlige deler av regionen er det lite skiføre igjen mens i nordlige deler er det noe mer snø.

Fjellvær, 05.05.2022

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. 0 °C til 5 °C på 1100 moh. Skyet. Av og til frisk bris.

Fjellvær, 06.05.2022

12 mm i døgnet, opp mot 20 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra vest om kvelden. 1 °C til 6 °C på 1100 moh. Av og til liten kuling i utsatte områder.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS