Snøskredvarsel for region Heiane tirsdag 03.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Soloppvarming av snødekket kan føre til naturlig utløste, og skikjører utløste skred i bratte solvendte heng. Hold avstand til sider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Skred kan løsne av seg selv i bratte solvendte heng. Solen kan destabilisere små flak som ble dannet i går, slik at de blir lette å løse ut. Det er fare for glideskred som kan løsne hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er preget av vår med sol og varmt vær, og er i hovedsak smelteomdannet. I sørlige deler av regionen er det lite skiføre igjen mens i nordlige deler er det mer snø. Klassisk vårperiode med hardere snødekke på morgenen som mykner utover dagen.

Fjellvær, 02.05.2022

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1100 moh om formiddagen. Frisk bris fra nordvest, endring til frisk bris fra nordvest om ettermiddagen. -6 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Fjellvær, 03.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra nord. -10 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS