Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Hardanger torsdag 09.02.2023

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Store skred kan gå naturleg og vere lette å løyse ut i fersk fokksnø. Hald god avstand til områder der det bles inn snø.

Skredfarevurdering

Store skred kan gå naturleg og vere lette å løyse ut i fersk fokksnø. Dette skuldast at det skal komme mykje nysnø og vere sterk vind. Hald god avstand til områder der det bles inn snø.

Det er usikkert om det finnast vedvarande svake lag i regionen, og om vekta av overliggande snø i tilfelle kan påverke desse.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 09.02.2023

Vêret har variert mykje dei siste dagane, og det same har snøoverflata. Mildvêr har stadvis nådd opp til ca. 1000 moh og tæra på snøen i fjordstrøka. Sterk vind har transportert snø i høgda.

Utover torsdagen vil det bli kaldare, kome nedbør og det skal vere sterk vind. Fokksnø av varierande hardheit vil då finnast stadig lågare i terrenget. I enkelte skjerma områder kan det vere ubunden snø.

I naboregionen Voss er det observert eit svakt lag av overflaterim som snødde ned natt til 3. februar. Det er mogleg at dette også finst i delar av Hardanger.

Fjellvær, 08.02.2023

5-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1000 moh natt til onsdag. Stiv kuling fra sørvest, endring til sterk kuling fra sørvest om ettermiddagen. -4 °C til 0 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 09.02.2023

20 mm i døgnet, opp mot 50 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 600 moh natt til torsdag. Sterk kuling fra sørvest, endring til sterk kuling fra vest om kvelden. -10 °C til -3 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Synkende temperatur og lavere snøgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS