Snøskredvarsel for region Hallingdal mandag 16.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Våte løssnøskred er problemet der sola varmer opp snøoverflata. Hold avstand til skavler og glidesprekker. Størst fare i vestlige deler av regionen.

Skredfarevurdering

Faren for våte løssnøskred øker i solsider og der snøen blir våt og myk. I høyfjellet lengst vest i regionen kan det finnes enkelte fokksnøflak, men disse forventes nå å ha stabilisert seg og regnes ikke lenger som noe skredproblem. Skredfaren varierer gjennom døgnet. Den vil være liten om morgenen etter klarvær og nattefrost, men øke utover dagen som følge av sol og varme som svekker snødekket. Faregraden vil derfor øke til 2-moderat utover dagen i de mest snørike områdene lengst vest i regionen.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er generelt preget av smelteformer med noe nysnø over ca 1000 moh i vestre deler av regionen. Snøfordelingen er ujevn. Etter en snøfattig vinter er det nå lite snø igjen øst i regionen under ca. 1200-1400 moh. Mer snø vest i regionen, særlig i terreng mot øst og nord.

Fjellvær, 15.05.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -3 °C til 6 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Minkende skydekke om ettermiddagen.

Fjellvær, 16.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra øst. -4 °C til 9 °C på 1400 moh. Klarvær. Bris av skiftende retning

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS