Hopp til hovedinnhold

I Varsom-appen og på beta.regobs.no kan man bytte til annet kart "Geodata Landskap (Norge)" under kartvalg i hamburgermenyen -> kart.

Snøskredvarsel for region Hallingdal fredag 29.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Dersom sola titter fram kan skiløpere utløste våte skred i bratte solvendte fjellsider.

Skredfarevurdering

En kaldere værtype fører til generelt stabile skredforhold. Vær oppmerksom på utglidningsfare der snødekket er hardt og glatt. Dersom sola titter fram vil det i bratte heng med direkte solinnstråling være lett å løse ut små våte løssnøskred.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Snødekkehistorikk, Torsdag 28 april 2022

I terreng som får sol er snødekket smelteomvandlet og veksler mellom hardt ved nattefrost og gradvis tining ut over dagen ved sol. På de høyeste fjelltoppene finnes det fortsatt innslag av tørr snø i terreng vendt mot nord.
Snøfordelingen er ujevn. I vest- og sørvendt terreng er det lite snø. I øst- og nordvendt terreng ligger det fortsatt bra med snø, særlig vest i regionen.

Et vedvarende svakt lag av kantkorn over skare var tidligere et aktivt skredproblem i regionen. Det har i all hovedsak blitt smelteomvandlet eller ligger begravd under harde lag med smelteomvandlet snø og betraktes ikke som et skredproblem per dags dato.
Ved bakken finnes store og fuktige begerkrystaller som er dekket av hard og bærende snø.

Torsdag morgen var det -3 grader i Hemsedal på 1344 moh.

Fjellvær

Torsdag 28 april 2022

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -6 °C til 1 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Fredag 29 april 2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -9 °C til 2 °C på 1400 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS