Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten søndag 22.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Det er generelt stabil snø, men skred kan ikkje utelukkast i bratte fjellsider med våt snø, særleg der sola står på. Hald god avstand til skavlar.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabil snø. Eit og anna skred kan gå i bratte fjellsider med våt snø, særleg om sola står på. Husk likevel at små skred kan gi store konsekvensar i terrengfeller og nært oppstikkande steinar. Hold god avstand til skavlar.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøgrensa kryp oppover og høgast er den lengst ut mot havet og i fjellsidene som har fått mest sol. Snøen som finst er generelt smelteomvandla, og den kan fryse om natta der det er klarvêr, men tiner i sola og der det er mildt og skya.

Fjellvær, 21.05.2022

1-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Frisk bris fra sørøst, endring til bris fra sørøst om ettermiddagen. -1 °C til 6 °C på 700 moh. Delvis skyet. Kan hende frisk bris først på dagen.

Fjellvær, 22.05.2022

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn. Bris fra sørøst. 0 °C til 3 °C på 700 moh. Delvis skyet. Periodevis frisk bris i øst.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS