Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 06.05.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Det kan gå naturleg utløyste våte skred.

Skredfarevurdering

I takt med at temperaturen stig vil sannsynet for våte skred auke. Det kan gå naturleg utløyste laussnø- og flakskred i snøen som har kome den siste tida. Det har vore tilhøve for danning av kantkorn, men det er ikkje observert å ha skjedd. Om det finnast kan skred bli større enn om slike lag er fråverande.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Skred kan løsne av seg selv i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 05.05.2022

Nysnø og vind blir erstatta med mildver og regn. Den tidlegare vindpåverka snøoverflata blir difor blir fuktig eller våt.

Mellom gamal smelteomvandla snø og tørrare snø som har kome dei siste vekene har det danna seg eit skarelag. Høg temperaturgradient gjer at det lokalt kan ha danna seg kantkorn rundt dette, men dette er det ikkje observasjonar på.

Fjellvær, 05.05.2022

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 300 moh om kvelden. Bris fra sørvest, endring til frisk bris fra sørøst om formiddagen. -9 °C til -1 °C på 700 moh. Delvis skyet. Fra ettermiddagen SE liten kuling i utsatte områder, lokalt stiv kuling.

Fjellvær, 06.05.2022

3-7 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 900 moh om kvelden. Liten kuling fra sørvest, endring til liten kuling fra sør om kvelden. -3 °C til 1 °C på 700 moh. Delvis skyet. Perioder med stiv kuling først på dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS