Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten onsdag 27.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Sterk vind vil gi pålagring av fersk fokksnø i leheng. Enkelte små naturlig utløste skred ventes.

Skredfarevurdering

Fortsatt kuling fra nordvest og påfyll av nysnø fører til økende utbredelse av og størrelse på de ferske fokksnøflakene. Disse vil det være lett for en skikjører å løse ut, og det er viktig å omstille seg fra ferdsel på våt vårsnø, tilbake til lagdelt vintersnø. Det vil være lokale variasjoner i nysnømengde, og skredfaren vil være størst om kvelden i de områdene som har fått mest innblåst nysnø de siste dagene. Enkelte naturlig utløste, små skred kan ikke utelukkes.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 26.04.2022

Med synkende temperatur har det kommet nysnø gradvis lavere i terrenget de siste dagene. Flere steder har det dannet seg fokksnøflak i fjellet. Det gamle snødekket er nå fuktig eller gjenfryst. Lengst ut på kysten var det barmark noen steder før nysnøen kom.

I indre deler av regionen har det vært vedvarende svake lag i snødekket, men disse har i stor grad blitt smelteomvandlet den siste tiden.

Fjellvær, 26.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Stiv kuling fra nordvest. -13 °C til -9 °C på 700 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde. Periodevis sterk kuling på kysten i nord om kvelden.

Fjellvær, 27.04.2022

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som snø. Liten kuling fra nordvest, endring til stiv kuling fra vest om ettermiddagen. -12 °C til -6 °C på 700 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS