Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten mandag 25.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Stort sett lite snø i regionen, men vær forsiktig i leområder som samler fokksnø.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, særlig ettersom temperaturen synker utover dagen. På kvelden kommer vinteren tilbake, og snøbyger og nordvest kan danne små fokksnøflak i fjellet som vil være lett å løse ut. Høyt til fjells på indre strøk kan det potensielt finnes kantkornlag i snødekket, men det har ikke vært noe aktivitet på dette den siste uken.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 24.04.2022

I og etter påska har det vært mildt og endel regn i lavlandet. Snøen er derfor blitt våt, men i områder som har hatt klarvær kan det ha fryst på om natta. Lengst ut på kysten er det barmark noen steder.

I indre deler av regionen har det vært vedvarende svake lag i snødekket, men også disse holder på å smelteomvandles nå. De er likevel ikke helt ødelagt, og aktivitet på de kan ikke utelukkes.

Fjellvær, 24.04.2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 500 moh om formiddagen. Frisk bris fra vest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -4 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet.

Fjellvær, 25.04.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nordøst, endring til liten kuling fra nordvest om kvelden. -9 °C til -3 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS