Hopp til hovedinnhold

Oppdatert informasjon om vårflommen.

Registrer flom og skredskader her  - eller i Varsom-appen. 

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten søndag 16.01.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø. Det finnes også områder med vedvarende svake lag.

Skredfarevurdering

De siste dagene har det dannet seg mye ustabil fokksnø i flere himmelretninger. Flakene vil gradvis stabiliseres, men det kan fortsatt være lett å løse ut skred der det har samlet seg mest snø de siste dagene.

Vedvarende svake lag finnes i snødekket. Særlig i indre deler av regionen kan disse påvirkes, både som skikjører og med skuter. Vær oppmerksom rundt skoggrensa, spesielt der snøoverflaten er myk.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 15.01.2022

De siste dagene har vinden jobbet godt med snødekket og flyttet snø inn i nordøstvendte heng. På topper og andre utsatte steder er det generelt avblåst. I lesider har det lagt seg hard, vindpakket snø.

Dypere i snødekket finnes det vedvarende svake lag. Det er både nedføyket kantkornlag, samt kantkornlag dannet rundt skare. Observasjoner som drønn og stabilitetstester viser at disse kan påvirkes og dette er lettest i indre deler av regionen.

Fjellvær, 15.01.2022

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Stiv kuling fra nord, endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen. -14 °C til -7 °C på 700 moh. Skyet.

Fjellvær, 16.01.2022

1-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nord, endring til liten kuling fra nord om kvelden. -11 °C til -8 °C på 700 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS