Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten mandag 31.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og mildvær gir fare for våte skred.

Skredfarevurdering

Generelt stabil snø. Mandag blir det enda mildere, og under mildværsgrensa vil dette kunne føre til ett og annet smått og vått løssnøskred, særlig om det kommer mer regn enn prognosene tilsier. Vær varsom der snøen er svært våt. Forholdene kan være annerledes ved Gaissene, men dette er usikkert siden vi ikke har observasjoner derfra.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Høyt til fjells kan det ha kommet litt nysnø i helgen, men ellers har det vært stor snøsmelting den siste tiden som har hevet snøgrensa, og det er lite snø på kysten og i sørvendte hellinger. Den snøen som finnest er i hovedsak blitt smelteomvandlet, og veksler mellom våt grovkornet snø og skare.

Fjellvær, 30.05.2021

1-4 mm nedbør i døgnet. Liten kuling fra vest, endring til bris fra sørvest om kvelden. -1 °C til 4 °C på 700 moh. Skyet. Mest nedbør i ytre strøk

Fjellvær, 31.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra vest. 0 °C til 5 °C på 700 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS