Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten søndag 30.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og mildvær gir fare for våte skred.

Skredfarevurdering

Generelt stabil snø. Søndag fortsetter med litt bygenedbør og mildere temperaturer. Under mildværsgrensa vil dette kunne føre til ett og annet smått og vått løssnøskred, særlig om det kommer mer regn enn prognosene tilsier. Vær varsom der snøen er svært våt. Forholdene kan være annerledes ved Gaissene, men dette er usikkert siden vi ikke har observasjoner derfra.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Høyt til fjells kan det ha kommet litt nysnø, men ellers har det vært stor snøsmelting den siste tiden, noe som har gjort at snøgrensa har blitt høyere, og det er lite snø lengst ut på kysten og i sørvendte hellinger. Den snøen som finnest er i hovedsak blitt smelteomvandlet, og veksler mellom våt grovkornet snø og skare.

Fjellvær, 29.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra nordvest, endring til frisk bris fra sørvest om ettermiddagen. -6 °C til 1 °C på 700 moh. Skyet. Kjøligere først på dagen

Fjellvær, 30.05.2021

1-4 mm nedbør i døgnet. Liten kuling fra vest, endring til bris fra sørvest om kvelden. -1 °C til 4 °C på 700 moh. Skyet. Mest nedbør i ytre strøk

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS