Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten lørdag 29.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Ha ulik tilnærming til vått og tørt snødekke. Faren for våte skred øker utover dagen.

Skredfarevurdering

Generelt stabil snø. Lørdag fortsetter med litt bygenedbør og vind. Under mildværsgrensa vil det kunne gå ett og annet smått og vått løssnøskred, særlig om det kommer mer regn enn prognosene tilsier. Vær varsom der snøen er svært våt. Over mildværsgrensa kan det finnes et og annet fokksnøflak i leheng som er mulig å påvirke, men dette er nok lite utbredt og stabiliserer seg raskt. Forholdene kan være annerledes ved Gaissene, men dette er usikkert siden vi ikke har observasjoner derfra.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Snødekkehistorikk

Det har vært stor snøsmelting den siste tiden, noe som har gjort at snøgrensa har blitt høyere, og det er lite snø lengst ut på kysten og i sørvendte hellinger. Den snøen som finnest er i hovedsak blitt smelteomvandlet, og veksler mellom våt grovkornet snø og skare. Det kan muligens være andre forhold på indre strøk, f.eks ved Gaissane.

Fjellvær, 28.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -4 °C til -1 °C på 700 moh. Skyet.

Fjellvær, 29.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra nordvest, endring til frisk bris fra sørvest om ettermiddagen. -6 °C til 1 °C på 700 moh. Skyet. Kjøligere først på dagen

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS