Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten mandag 26.04.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold, men vær likevel forsiktig i bratt terreng der det finst myke fokksnøflak som kan være lette å påvirke.

Skredfarevurdering

Noe påfyll av nysnø kombinert med litt vind gjør at det kan dannes små, ferske fokksnøflak i enkelte leheng.

Det gamle snødekket vil fortsatt være vanskelig å påvirke, men noen steder kan det være mulig å løse ut små, våte løssnøskred.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk, Søndag 25 april 2021

De siste dagene har det kommet noen få centimeter med nysnø som har lagt seg over lag med smelteformer fra forrige uke. I lavlandet har snødekket blitt gjennomfuktet i alle himmelretninger. I skyggesider er det et tynt lag med smelteskare øverst i den gamle snøpakken.

Det finnes vedvarende svake lag av kantkorn i tilknytning til skarelag og ved bakken. I lavlandet er lagene gjennomfuktet. Det skal mye til for å få noen respons i de svake lagene nå.

Fjellvær, søndag 25 april 2021

0 mm i døgnet, opp mot 5 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra nordvest, endring til bris fra vest om ettermiddagen. -8 °C til -4 °C på 700 moh. Delvis skyet. Lokale variasjoner i nedbørmengde og vind ifm. snøbyger.

Mandag 26 april 2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest, endring til bris fra nordøst om kvelden. -10 °C til -3 °C på 700 moh. Delvis skyet. Lokale variasjoner i nedbørmengde og vind ifm. snøbyger.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS