Hopp til hovedinnhold

Snøskred

På Varsom finner du snøskredvarsel for Norge hver dag i vinterhalvåret. I Varsom-app kan du dele og lese andre sine observasjoner av snø og snøskred. I appen finner du også kart over hele verden, og kart over skredterreng i Norge. Bruk dette for å planlegge din neste topptur. 

Snøskred og snøskredvarsel

NVE publiserer snøskredvarsel for 24 regioner på fastlandet og Svalbard hver dag i vinterhalvåret. Varslene finner du her. Du kan lære om snøskred ved å lese på snøskredskolen som du også finner på Varsom. Siden 2014 har vi ført oversikt over snøskredulykker og hendinger. Oversikt over dette finner du under snøskredulykker.

Skredterreng og observasjoner

For å dele informasjon om snø, skredforhold og hendinger, og for å lese andre sine observasjoner bruker du Varsom-app eller nettsiden Regobs.   I Varsom-app finner du både varsel, observasjoner og kart over snøskredterreng.  Bruk dette både for å unngå snøskred og for å finne godt skiføre.

Skredfare

Den viktigeste informasjonen i snøskredvarselet er dagen skredproblem og hovedbudskap. Lær deg å forstå hva dette betyr. Hver dag blir det også satt ein faregrad ut fra den internasjonale skredfareskalen for alle varslingsregionene.