Røde Kors gir Fjellskikkprisen 2017 til Fri Flyt

Publisert:

Fri Flyt får prisen for sitt arbeid med å formidle viktigheten av trygg ferdsel til ekstremsportutøvere.

Fri Flyt-redaktør Erlend Sande på vei opp til Gaustatoppen for å motta Fjellskikkprisen 2017 på vegne av magasinet. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/DNT

 

Prisen ble delt ut på Gaustatoppen under Røde Kors og DNT sin markering av Fjellvettdagen 10. april. Vi gratulerer Fri Flyt og redaktør Erlend Sande med prisen.

Fra juryens begrunnelse:

«Samtidig som redaksjonen til Fri Flyt ikke legger skjul på at ekstremsportutøvere tar en risiko, er de ærlige og tydelige på at man som utøver må ha kompetanse og erfaring for å kunne utøve sporten. De formidler også til sine utøvere at kjennskap til turterrenget, gode sikkerhetsvurderinger og riktig bruk av utstyr, er essensielt. I tillegg til sportsmagasinet Fri Flyt, står Fri Flyt AS bak flere magasiner og bøker, nettsteder og arrangementer for aktivt friluftsliv. Over hele linja vektlegger de sikkerhet.»

Les hele saken hos Røde Kors.

Om Fjellskikkprisen

  • Røde Kors opprettet prisen i 1995 for å påskjønne personer, grupper eller institusjoner som har utmerket seg eller vært en god ambassadør for friluftsliv, spesielt i fjellet.
  • Tidligere mottakere av prisen er blant andre Arne Næss sr., Nils Faarlund, H.M. Dronning Sonja, H.K.H. Kronprins Haakon, Lars Monsen, Cecilie Skog og varslingstjenesten varsom.no(!).
  • Med prisen ønsker Røde Kors å være med på å stimulere og skape oppmerksomhet om friluftsliv, sikkerhet og forebyggende arbeid i fjellet.
  • Ved utdeling er det også naturlig å ta utgangspunkt i at kandidaten har en opptreden som er i tråd med Røde Kors' prinsipper og målsettinger.
  • Prisen er laget av Trygve Foss og er utformet som en stein med en Fjellsoleie
«Fri Flyt har synliggjort at det å drive med ekstremsport ikke er synonymt med å være uforsiktig»

Ole Gladsø, Leder for landsråd hjelpekorps.