Nyheter i snøskredvarslet

Publisert:

Søk på sted, tydligere visning av utsatt terreng og fjellvær - noen av dere har sikkert lagt merke til disse forbedringene på Varsom allerede.

Søk på sted for å finne varslet du er interessert i.

 

Basert på en større brukerundersøkelse vi gjorde sammen med Centre for Avalanche Research and Education (CARE, UiT) i fjor har vi nå gjort forbedringer på Varsom og snøskredvarslene.

Stedsøk er nå på plass

Du kan nå finne riktig varsel for det område du er interessert i ved å søke på stedsnavn. Flere brukere savnet å lett kunne finne frem til riktig varsel. Husk at du også kan bruke kartene ved siden av varslet på Varsom til å finne frem til riktig varsel.

Nå kan du søke på steder i Norge for å finne riktig varsel.

 

Mest utsatt terreng vises nå med rød farge i symbolene

Flere av brukerne synes det var vanskelig å se hvilke himmelretninger og høydenivåer som er mest utsatt i skredproblemene. En del brukere misforstod hva som er mest utsatt og hva som er minst utsatt. Husk at du som bruker må ta høyde for at skredproblemet kan være til stede også i sektorer og høydenivå som ikke er markert som mest utsatt i varslet!

Tydeligere å se hva som er utsatt terreng. Husk at skredproblemet også kan finnes i andre sektorer og høyder enn det som er angitt!

 

Fjellværet vises nå enda mer kompakt

Vi har gjort det slik for at det skal være lettere å lese. Først viser vi været for dagen varslet gjelder for, mens været for dagen før er kollapset i boksen under. Noen ganger kan det være interessant å se hvordan vært dagen før var, f eks for å sjekke om det er sannsynlig at fersk fokksnø ligger i flere sektorer.

Flere brukere ser ikke på fjellværet, fordi de får en oppdatert værprognose på f eks Yr. Men, fjellværet er den værprognosen vi har basert skredvarslet på. Et tips til brukerne av skredvarslet er å lese fjellværet og sjekke ut om det er vesentlig forskjellig fra hvordan været er. I så fall bør du ta høyde for at også skredvarslet kan avvike fra faktiske forhold.

Fjellværet. Husk at dette ikke er siste værprognose, men det er den prognosen vi har basert oss på i skredvarslet.