Fortsatt stedvis mye vær og betydelig snøskredfare

Publisert:

Vi går inn i første helg i 2020 der værgudene fortsatt gir oss mye vær. 

Røfft vær i Isfjorden fredag 03.12.20. Foto: Urpu@Romsdal/regobs.no

Det er de vestlige regioner i sør som får det største trykket med sterk vind og mye nedbør, spesielt søndag, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Ingrid Skrede. Da stiger også temperaturen og gir plussgrader høyt til fjells. De sørlige deler av Nordland får også god føling med været. I alle disse regionene opprettholdes faregrad 3-Betydelig gjennom hele helgen. Mange steder er det et komplekst snødekke med flere ulike skredproblemer.

Innlandsregionene Hallingdal og Vest-Telemark samt Heiane får ikke den samme værpåvirkningen, så her vurderes faregraden til 2-Moderat.


Fra Ofoten og nordover blir det ganske vindfullt i kombinasjon med en del nedbør lørdag. Noen regioner opprettholder faregrad 3 –Betydelig. Årsaken til dette er primært tilstedeværelsen av vedvarende svake lag nede i snødekket. I de regioner med faregrad 2 –Moderat er fokksnø skredproblemet.


På Svalbard er det små endringer i forholdene og det er fortsatt vedvarende svake lag som er hovedskredproblemet. Men det skal stor belastning til for å løse ut skred i disse.


Skrede oppfordrer alle til å holde seg oppdatert og lese skredvarslene på varsom.no godt for å gi et best mulig grunnlag til å velge en tryggest mulig helgetur. Hun avslutter med å si at mange steder er nok dette helga til å velge en tur i KAST klasse 0- Ikke skredterreng eller 1–Enkelt.

God trygg turhelg!