Hvordan endre kartbakgrunnen

Du kan velge tre ulike kartbakgrunner samt flybilder. Tjenestene hentes fra Kartverket og Geodata. Dersom tjenesten går tregt fra Kartverket (standardkartet) kan man prøve kartet fra Geodata for å få opp hastigheten, eller omvendt.

Du kan også velge å skru av svekket is kartbakgrunnen. Dette er sjeldent aktuelt, men det kan hende du ønsker å se detaljer i kartet som er skjult av svekket is.

Et skjermbilde fra websiden Iskart.no. Bildet viser med pil hvor man holder musa for å åpne valgene for bakgrunnskart.
Hold musa over kartsymbolet (rød pil), på mobil klikk.
Valgmuligheter åpner seg.
Et skjermbilde fra websiden Iskart.no. Bildet viser valgene for bakgrunnskart. Klikk og velg nytt aktivt bakgrunnskart, og skru av eller på svekket is bakgrunnskart. Her er et eksempel med standard bakgrunnskart fra Statkart.
Her er standardkartet fra Kartverket valgt.

Et skjermbilde fra websiden Iskart.no. Bildet viser valgene for bakgrunnskart. Klikk og velg nytt aktivt bakgrunnskart, og skru av eller på svekket is bakgrunnskart. Her er et eksempel med Geodata bakgrunnskart.
Her er kart fra Geodata valgt.

Et skjermbilde fra websiden Iskart.no. Bildet viser valgene for bakgrunnskart. Klikk og velg nytt aktivt bakgrunnskart, og skru av eller på svekket is bakgrunnskart. Her er et eksempel med Geodata bakgrunnskart og svekket is skrudd av.
Her er svekket is valgt bort.