Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Varsel om flomfare, oransje nivå for deler av Nordland og Trøndelag

3

Oransje nivå

Publisert: Gyldig: fra 22.06.2020 07:00 til 23.06.2020 06:59
Neste varsel før:

Oppdatert informasjon -

Gult varsel for deler av Trønderlag og Nordland er nedgradert til grønt fra 25.6. Vannføringen er stabil eller er avtakende og ventes ikke å nå gult nivå igjen på tross av høy snøsmelting. Det vil være tydelig døgnvariasjon i vannføringen grunnet ulik snøsmeltingsintensitet om dagen og om natta.
  • Oppdatert informasjon -
    Varslingsområdet for gult nivå i Sør-Norge er redusert til områdene Breheimen og Jotunheiemen fra 25.6. Vannføringen i nedgradert område er stabil eller avtakende og ventes ikke å nå gult nivå igjen på tross av høy snøsmelting. Det kan være tydelig døgnvariasjon i vannføringen grunnet ulik snøsmelteintensitet om dagen og om natta.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for deler av Nordland og Trøndelag er nedgradert fra oransje til gult nivå mandag 23. juni på grunn av noe lavere temperaturer og mindre snøsmelting enn ventet.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for Ottadalen og deler av Nordland og Trøndelag er nedgradert fra oransje nivå til gult for lørdag 20. juni i henhold til hva som er observert.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for deler av Nordland og Trønderlag er utvidet med en kommune fra og med lørdag 20. juni er nivået hevet til oransje.
  • Oppdatert informasjon -
    Deler av varslingsområdet i varselet deler av Nordland er utvidet i Trøndelag
  • Oppdatert informasjon -
    I varselet "deler av Nordland" er varslingsområdet utvidet med noen kommuner
Se alle oppdateringer

Konsekvens

Omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder. Kan føre til stengte veier og bruer.

Råd

Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (f. eks. i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur for øvrig kan bli utsatt for alvorlige hendelser.

Beskrivelse

Kraftig snøsmelting vil føre til økende vannføring. Varslingsnivået er oppgradert fra gult til oransje nivå. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i alle regulerte vassdrag.

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler