Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Varsel om flomfare, gult nivå for Nordvestlandet og deler av Trøndelag

2

Gult nivå

Publisert: Gyldig: fra 18.09.2022 07:00 til 19.09.2022 06:59
Neste varsel før:
  • Fare pågår: Fredag ettermiddag 16. sep. 2022
  • Fare minker: Mandag morgen 19. sep. 2022
  • Høyde: 0 - 1000 moh

Oppdatert informasjon -

Søndag kom det mindre nedbør enn hva prognosene tilsa. Vannføringen er nå under flomnivå og ventes ikke å stige ytterligere. Det gule varslet er derfor nedgradert til grønt nivå.

Konsekvens

Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Råd

Hold deg oppdatert om situasjonen. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder. Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak.

Beskrivelse

Det er stor vannføring i flere vassdrag i varslingsområdet. Lokalt på Nordmøre har vannføringen kulminert på oransje nivå etter nattens nedbør. For områder som allerede har fått mye nedbør, kan vannføringen stige ytterligere utover søndagen. Generelt ventes at vannføringen i de små vassdragene kulminerer i løpet av søndag, men de trege vassdragene vil forsatt kunne øke utover det neste døgnet. Det har kommet mye nedbør de siste dagene, og bygene vil henge igjen utover søndag. Nedbøren ventes ikke å være like intens som lørdagsdøgnet, men det er ventet opp mot 50mm i Møre og Romsdal, lokalt noe mer. Det er store lokale forskjeller i nedbørprognosene.

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler