Fjellskredvarsel for Veslemannen mandag 26.08.2019

Dagsrapport gult farenivå for Veslemannen (NVE)

Publisert: 26.08.2019 10:02 Varselet er utgått, gå til aktivt varsel

Noe økte bevegelser i går ettermiddag

Vurdering

Veslemannen er ein liten, men svært aktiv del av fjellpartiet Mannen. I går ettermiddag, søndag 26. august, gjekk det nokre steinsprang frå fjellpartiet. I etterkant av desse auka hastigheita, særleg i midtre og nedre del. Utover natta har hastigheita avtatt noko, men den er framleis høg. No er den opptil 12 cm/døgn i øvre de av området, og 3-4 cm/døgn i frontpartiet. Det er meldt opphaldsvær fram til torsdag, og NVE opprettheld gult farenivå. Det har likevel vore stor steinsprangsaktivitet frå fjellpartiet den siste tida, hastigheitene er høge, og det er rask respons på nedbør. Dette viser at stabiliteten i fjellpartiet er dårleg og heving av farenivå kan skje raskt. Ved gult farenivå blir det publisert ein dagleg rapport ca. kl. 09 på www.varsom.no/fjellskredovervaking/varsel/veslemannen/. Les meir om Mannen og Veslemannen på www.nve.no/flaum-og-skred/fjellskredovervaking/mannen NVE sin pressetelefon: 489 97 667 (ikkje SMS)

Instruks

Du bruker informasjonen på eget ansvar. NVE tar forbehold om at det kan forekomme trykkfeil og mangler. NVEs vurdering av farenivå er basert på tilgjengelige måledata, observasjoner, meteorologiske data og gjelder for hvert høyrisikoobjekt. Du tilpasser egen risiko i utsatte områder ved å velge når, hvor og hvordan du ferdes.

Se dagsrapporten her (pdf)

Oversiktskart

Bevegelser

Målinger Siste døgn Sist uke Sist måned
Radar pkt 1 (øvre del) (mm) 95 529 2070
Radar pkt 6 (nedre del) (mm) 44 186 558

Meteorologiske data

Målinger Avlesning Siste døgn
Temperatur (°C) 11,8
Nedbør (mm) 0
Oversikt over plassering av radarpunkta.

Oversikt over plassering av radarpunkta.

Bevegelse i utvalgte punkt dei siste fire dagane. Særleg punkt 3, i midtre del, hadde auka hastigheit søndags ettermiddag.

Bevegelse i utvalgte punkt dei siste fire dagane. Særleg punkt 3, i midtre del, hadde auka hastigheit søndags ettermiddag.

År Uke Oppsummering Rapport