Jump to content

IFMGA guides in the Lyngen area: Join the daily online guide-meetings: guidemeeting.no

We recomend that all skiers download the free Varsom app on App Store or Google Play.

Read more about how to read and share observations on Varsom app and Regobs system | Varsom.no.

Ski touring in Norway - important information | Varsom.no

Flood warning yellow level for deler av Nordland og Trøndelag

2

Yellow level

Published: Valid: from 24.06.2020 07:00 to 25.06.2020 06:59
Next forecast before:

Oppdatert informasjon -

Gult varsel for deler av Trønderlag og Nordland er nedgradert til grønt fra 25.6. Vannføringen er stabil eller er avtakende og ventes ikke å nå gult nivå igjen på tross av høy snøsmelting. Det vil være tydelig døgnvariasjon i vannføringen grunnet ulik snøsmeltingsintensitet om dagen og om natta.
  • Oppdatert informasjon -
    Varslingsområdet for gult nivå i Sør-Norge er redusert til områdene Breheimen og Jotunheiemen fra 25.6. Vannføringen i nedgradert område er stabil eller avtakende og ventes ikke å nå gult nivå igjen på tross av høy snøsmelting. Det kan være tydelig døgnvariasjon i vannføringen grunnet ulik snøsmelteintensitet om dagen og om natta.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for deler av Nordland og Trøndelag er nedgradert fra oransje til gult nivå mandag 23. juni på grunn av noe lavere temperaturer og mindre snøsmelting enn ventet.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for Ottadalen og deler av Nordland og Trøndelag er nedgradert fra oransje nivå til gult for lørdag 20. juni i henhold til hva som er observert.
  • Oppdatert informasjon -
    Varselet for deler av Nordland og Trønderlag er utvidet med en kommune fra og med lørdag 20. juni er nivået hevet til oransje.
  • Oppdatert informasjon -
    Deler av varslingsområdet i varselet deler av Nordland er utvidet i Trøndelag
  • Oppdatert informasjon -
    I varselet "deler av Nordland" er varslingsområdet utvidet med noen kommuner
Se alle oppdateringer

Consequence

Local flooding and/or erosional damage in streams and small rivers.

Advice

Secure and/or move assets away from vulnerable areas (car, caravan along rivers/streams, basements). It is recommended to Keep away from rivers and streams with high flow. Emergency authorities must be prepared for the fact that building and infrastructure in general may be subject to serious incidents.

Description

Continuous snow melting will increase water discharge in rivers. Hydropower production will in some cases act as flood control, and therefore the issued warning will not necessarily apply to all regulated waterways.