Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Voss mandag 01.04.2019

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig der det ligger fersk fokksnø i høyden, ellers stabile forhold.

Skredfarevurdering

Snøen som kom tidligere i uka ventes i stor grad å ha stabilisert seg, vær imidlertid oppmerksom der fokksnøflakene er tynne eller myke. De lave temperaturene kan gi forhold for dannelse av nye svake lag på overflata eller høyt i snødekket, det må observasjoner til for å bekrefte dette. Soloppvarming kan gi våte løsnøskred i heng mot sør, mest utsatt er bratte områder hvor det stikker fram berg eller vegetasjon.

Snødekket er trolig fortsatt vått i bunnen slik at det kan være fare for glideskred i isolerte heng, vær oppmerksom ved sigesprekker, dette er ikke tatt med som skredproblem nå.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Søndag 31. mars 2019

Det er dannet tykke fokksnøflak i heng mot øst etter mye nedbør og vind de siste døgn. Snøoverflaten ble torsdag påvirket av mildvær høyt til fjells. Det kan fortsatt være lagdeling i snødekket høyt til fjells. Det er lite snø og ingen lagdeling under 500 moh.

Før mildværet var det vedvarende svake lag med kantkorn i snødekket. Mildvære har trolig nøytralisert mesteparten av disse lagene, men det må observasjoner til for å bekrefte dette.

Fjellvær

Søndag 31. mars 2019

1-3 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra vest om ettermiddagen. -10 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Mandag 1. april 2019

Oppholdsvær. Bris fra sør. -10 °C til -2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS