Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Voss torsdag 08.03.2018

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom i leområder der svakt lag av kantkorn har snødd/føyket ned. Sprekker i snødekket og drønnelyder er tydelige tegn på ustabilitet.

Skredfarevurdering

Fokksnøflak har fått tid til å stabilisere seg, men prosessen har gått langsomt i det kalde været. Nokre stadar ligg fokksnøen på svake lag med kantkorn,og desse er framleis ustabile. Skredproblem finnast i dei områda som har store nok flak til å gi skred, og der flaka er så mjuke at det er mogleg å påverke dei svake laga under. Det krever god kunnskap for å ferdast trygt i skredterreng. Meldte snømengder er så små at det ikkje vil påverke snøskredfara.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 7. mars 2018

Det er store variasjonar i snøoverflata etter kraftig vind i førre veke. Det har danna seg tynne fokksnøflak med ulik hardheit, men under tregrensa og i skjerma terreng er det framleis laus snø.

Under fokksnøen fins det svake lag med kantkorn, og det er også rimlag nokre stadar. Dei siste dagane er det observert både skytande sprekker og drønn på slike lag med påverknad av ein eller fleire skiløparar. Det finst også djupare kantkornlag rundt skara fra 23.12, men det gamle snødekket er så vindpåverka og hardt at det vil vere svært vanskeleg å påverke disse.

Mot Grønahogi gjekk det eit lite flakskred i vestvendt heng etter påverknad av fire skigåarar tirsdag.

Det har stort sett vore kaldt og klart vintervær den siste tida, men onsdag er det skya og nokre snøbyger. I bratte sørsider har sola varma opp snøoverflata på dagtid og denne har fryst om natta. Det har utvikla seg glidesprekker og gått glideskred dei siste dagane.

Fjellvær

Onsdag 7. mars 2018

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra øst. -12 °C til -4 °C på 1400 moh. Skyet.

Torsdag 8. mars 2018

Ingen nedbør av betydning. Bris fra øst. -12 °C til -6 °C på 1400 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS