Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Voss onsdag 28.02.2018

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder hvor et svakt lag av kantkorn kan ligge under fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Fersk fokksnø ligg somme stadar på svakt lag av nedføyka kantkorn. Det meste av snøen som kunne flyttast av vind vart flytta tysdag 27.02. Sjølv om det framleis bles sterk vind frå aust vil dette då ikkje føre til nevneverdig pålagring av snø i leheng. Skredfaren er høgast i høgfjellet der vinden var sterkast og temperaturane lågast.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Tirsdag 27. februar 2018

I overflata er det no danna eit lag med kantkorn som ligg under tynt skarelag. Det er lite tilgjengeleg laussnø for vindtransport. Kantkorndanninga gjer at overflata på fokksnøen byrjar å bli mjuk. Det er generelt mykje snø jevnt fordelt i dei fleste områda i regionen. Under tregrensa og i skjerma terreng kan ein finne opp til 30 cm laussnø. Sola tek i sydsider og dannar smelt/frys skare.
Det gamle snødekket er godt pakka av mykje vind og er generelt stabilt.

Kalde netter gjer at det er stor vekst av overflaterim og kantkorn overalt i regionen. Det finst eit djupt kantkornlag frå 23.12.

Observatørar melder om opp til 10 cm nysnø natt til måndag.

Fjellvær

Tirsdag 27. februar 2018

Oppholdsvær. Liten kuling fra øst, endring til stiv kuling fra øst om ettermiddagen. -21 °C til -11 °C på 1400 moh. Klarvær.

Onsdag 28. februar 2018

Oppholdsvær. Stiv kuling fra øst. -23 °C til -16 °C på 1400 moh. Klarvær.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS