Snøskredvarsel for Vest-Telemark fredag 30.11.2018

Ikke vurdert
Publisert:

Fram til torsdag morgen lå det flekkvis lommer av 10-20 cm snø over ca 1200 moh. Noe høyere i S og lavere i N. Dette tynne flekkvise snødekket fra oktober besto av igjenfrosne smelteformer og utgjorde et bærende skarelag. Fordelingen var ganske jevn, men med noe mer i nord og terrengformasjoner som samler snø.
Det ble fram til torsdag observert mye rim i overflaten. Det er usikkerhet rundt hvor godt dette rimet har overlevd sterk vind og stigende temperatur, men det er rimelig å anta at det kan finnes i skjermede terrengformasjoner mot NØ- N- NV. Det var lite større områder med sammenhengende snødekke før torsdag og dette vil trolig være med på å begrense størrelsen på evnt skred.
Ingen skredaktivitet observert
Torsdag morgen er det ventet nedbør med stigende temperatur utover dagen, vind fra SØ.
8 mm i døgnet, opp mot 14 mm i mest utsatt område.
Bris fra sørøst.
-3 °C til 1 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.