Snøskredvarsel for Vest-Telemark onsdag 24.05.2017

1
Liten
Publisert:

Stabile forhold. Vær fortsatt forsiktig i områder med våt snø og hold avstand til bratte fjellsider med glidesprekker og utløp for våte skred

Skredfarevurdering

Rolige værforhold vil være gunstig for stabiliseringen av snødekket. Soloppvarming og varme temperaturer kan gjøre at bindinger nede i snødekket svekkes av smeltevann. Dette kan lokalt gi glideskred, men omfanget er sannsynligvis begrenset. Vær oppmerksom på våte løssnøskred og skavlbrudd i bratte fjellsider. Om natten kan det være nattefrost høyt til fjells som vil danne skare. Skredfaren vurderes til 1-liten.

Våte løssnøskred

Ubunden snø
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Naturlig utløst
Noen bratte heng

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.

Glideskred

Vann ved bakken/smelting fra bakken
Flakskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Unngå lengre opphold i og nedenfor heng med glidesprekker. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Varmt vær og flere runder med nedbør som regn til fjelltopphøyde siste tiden har ført til nedsmelting av snødekket. Vedvarende svake lag har blitt nøytralisert av mildvær. Observasjoner de siste dagene melder om førefall til topps og vått/fuktig snødekke som drenerer godt. Snøgrensa ligger nå på ca 1100 moh avhengig av himmelretning og terreng. Det er knapt nok snø igjen i sørsider. Tirsdag formiddag er det sol, +3 grader på Gaustatoppen målestasjon (1804 moh).
Fra tirsdag ettermiddag ventes S-SØ periodevis frisk bris, mot kvelden skiftende bris. Stort sett oppholdsvær. Perioder med sol. Ingen store temperaturendringer. Plussgrader til topps på dagtid. Onsdag ventes økning til V periodevis liten kuling i fjellet. Opphold og noe sol. Plussgrader til topps. Synkende temperatur.
Liten
1

Torsdag ventes V-VN periodevis liten kuling i fjellet. I vest litt regn av og til, ellers oppholdsvær og gløtt av sol. 0-2 mm nedbør. Nattefrost over ca 1400 moh. På dagen plussgrader opptil fjelltopphøyde.

Situasjonen holder seg uendret og skredfaren vurderes til 1-liten.

Om snøskredvarslene

Vi publiserer varsler daglig i perioden 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel en og to dager fram i tid som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10.