Snøskredvarsel for Vest-Finnmark tirsdag 21.05.2019

2
Moderat
Publisert:

Skredfaren varierer i løpet av døgnet. Faren er størst i solvendte heng og når dagen er på sitt varmeste.

Våt snø (løssnøskred)

Ubunden snø

Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger.
2 - Middels
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Snøskredfaren vil variere gjennom døgnet og være størst i solvendte heng og når dagen er på det varmeste. Det ventes da å være lett å løse ut små til middels store våte løssnøskred. Det kan også løsne enkelte naturlig utløste våte løsnøskred, gjerne i nærheten av klipper/berg.
Forrige uke kom det litt påfyll av snø over ca. 400 moh. Nysnøen er nå i ferd med å smelteomvandles til topps. Under ca 200moh er det lite snø igjen.
Det gamle snødekket er generelt smelteomvandlet og uten kritisk lagdeling. Høyt til fjells, særlig i nordvendte heng, kan det fremdeles være vedvarende svake lag tilstede, men disse ligger i så fall dypt og under hard snø og er ikke mulig å påvirke nå.
Fredag ble det observert et vått løsnøsksred str.2-3 som følge av skavlbrekk ved Koppartind.
Mandag formiddag er det 5 plussgrader på Øksfjord målestasjon, 560 moh.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra øst.
1 °C til 6 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra øst.
-1 °C til 5 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 2000 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.