Snøskredvarsel for Vest-Finnmark fredag 16.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng med fokksnøansamlinger.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes fortsatt oppholdsvær og lite vind, dermed blir det ingen endring i skredfaren. Noen få steder kan det være små gamle fokksnøflak som har dårlig binding til skaren under, men generelt er det stabile forhold.
Mildvær i starten av forrige uke førte til et tynt, bristende skarelag på snøoverflaten opp til ca 500 moh. Over 500 moh er det mer variert med stedvis glasert skare eller gamle, harde fokksnøflak. Flere steder ligger det fortsatt litt tørr løssnø i nordvendte lommer etter det lille snøfallet i slutten av forrige uke.
På steder med tynt snødekke er det dannet et tykt lag med begerkrystaller ved bakken. I indre deler av regionen er det generelt tynnere snødekke og kantkorn/begerkrystaller har sannsynligvis større utbredelse der.
Det er ikke observert skredaktivitet de siste 3 dagene.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen
Temperatur
-11 °C til -2 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørvest
Temperatur
-10 °C til -4 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.