Snøskredvarsel for Vest-Finnmark onsdag 21.02.2018

2
Moderat
Publisert:

Økede skredfare om ettermiddag/kvelden, skredproblemet er knyttet til ferske nysnøflak i leheng.

Nysnøflak

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Unngå ferdsel i / ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
Flakskred
2 - Små
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes økede skredfare utover ettermiddagen og kvelden i forbindelse med snøbyger og vind. Dette vil gi ferske nysnøflak i leheng, og kan forventes i alle himmelretninger pga skiftende vindretning. De ferske nysnøflakene kan stedvis ligge på glatt skare.
Mildvær i starten av uke 6 førte til et tynt, bristende skarelag på snøoverflaten opp til ca 500 moh. Over 500 moh er det mer variert med stedvis glasert skare eller gamle, harde fokksnøflak. Etter mildværet kom et lett snøfall og flere steder ligger det fortsatt litt tørr løssnø. Det har noen steder dannet seg overflaterim.
På steder med tynt snødekke er det dannet et tykt lag med begerkrystaller ved bakken. I indre deler av regionen er det generelt tynnere snødekke og kantkorn/begerkrystaller har sannsynligvis større utbredelse der. Disse svake lagene utgjør ikke et problem nå.
Nedbør
0 - 2 mm i døgnet
Vind
Stille/svak vind fra sørøst
Temperatur
-19 °C til -9 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær
Spredte byger på kysten

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
2 mm i døgnet, opp mot 18 mm i mest utsatt område
Vind
Liten kuling fra vest, endring til bris fra nordøst om ettermiddagen
Temperatur
-13 °C til -8 °C på 1100 moh
Skydekke
Skyet
Snøbyger kommer inn fra nordøst om ettermiddag/kvelden. Usikre nedbørprognoser

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.