Snøskredvarsel for Vest-Finnmark søndag 16.12.2018

1
Liten
Publisert:

Vær forsiktig i leområder som har samlet fokksnø. Husk at også små skred kan få store konsekvenser pga oppstikkende stein.

Fokksnø - flakskred

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
2 - Middels
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Tørt vær med lite vind fører til at evt. ustabile fokksnøansamlinger høyt til fjells stabiliseres ytterligere. Under ca 600 moh vil det dannes skare på overflaten de fleste steder og snødekket anses som stabilt.
Tidligere i uka har det blåst kuling fra sørvest i fjellet og vært mildvær opp til 600-700 moh. Snøoverflaten ble dermed fuktig opp til mildværsgrensa, samtidig som det dannet seg fokksnøflak flere steder i høyden. Nå har det blitt kaldere og snødekket fryser til der det har vært mildvær. Siste skikkelige snøfall i regionen var i slutten av forrige uke, det er store variasjoner i snømengde innad i regionen og generelt er det lite snø i fjellet.
0 - 1 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest., endring til bris fra sør om ettermiddagen.
-5 °C til -1 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 400 moh natt til lørdag.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sør., endring til frisk bris fra sørvest om kvelden.
-8 °C til -3 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 200 moh om formiddagen.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.