Snøskredvarsel for Vest-Finnmark mandag 21.01.2019

3
Betydelig
Publisert:

Bygevær med potensielt en del vind og snø kan danne ferske fokksnøflak nord-øst i regionen. I de områdene som har roligere vær er skredfaren lavere.

Ikke gitt

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Mange bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Økende vind og nedbør utover mandag ettermiddag fører til flytting av snø og dannelse av ferske fokksnø- og nysnøflak. Nordøstlig del av regionen, Kvaløya og Kvalsund ventes å være mest utsatt. Skredfaren vil i stor grad bli styrt av bygeværet og vind. Bygevær gir ofte store usikkerheter i vind og nedbørsmengde. Områder hvor det blir roligere vær ventes å ha lavere skredfare (faregrad 2 - moderat). Der vil fokksnøflak i leheng som ble dannet av vinden i helga være hovedproblemet. Skiftende vind kan ha gitt innblåst fokksnø i flere forskjellige himmelretninger.
Før helga ble det meldt om mye løs snø i overflaten generelt i fjellet i hele regionen. Overflaten har trolig vært i endring med vind opptil frisk bris styrke i enkelte deler av regionen. Der hvor vinden har fått tak kan det ligge hardere fokksnø, spesielt over tregrensa. I bunn av snødekket er det i hele regionen en stabil, smelteomvandlet snøpakke.
Det er ikke meldt om skredaktivitet den siste tiden.
6 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område.
Liten kuling fra nord.
-14 °C til -9 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
7 mm i døgnet, opp mot 17 mm i mest utsatt område.
Frisk bris fra nord., endring til liten kuling fra nord om ettermiddagen.
-16 °C til -10 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.