Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Tromsø fredag 08.12.2017

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:
Kraftig vind kombinert med mye løssnø i fjellet fører til at store snømengder flyttes inn i leheng. Enkelte naturlig utløste skred ventes.

Skredfarevurdering

Kraftig vind kombinert med stedvis mye løssnø i fjellet ventes å føre til at store snømengder flyttes inn i leheng og danner ustabile flak. Det ventes noe naturlig utløst skredaktivitet av større størrelse pga. store forflytninger av snø.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Kantkornet snø under skarelag

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 7. desember 2017

De siste dagene har det kommet 40-50 cm nysnø, og det ligger nå stedvis mye løs snø i terrenget. Det har vært perioder med kraftig vind og det har stedvis dannet seg fokksnøflak i leområder, vesentlig etter vind fra omkring V.

Nede i snødekket er det et kantkornlag fra november, men det er ikke observert mye aktivitet fra dette de siste dagene i denne regionen.

Det er ikke observert skredaktivitet de siste dagene.

Fjellvær

Torsdag 7. desember 2017

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen. -9 °C til -3 °C på 700 moh. Klarvær.

Fredag 8. desember 2017

2-5 mm nedbør i døgnet. Stiv kuling fra sørøst. -9 °C til -4 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS