Snøskredvarsel for Trollheimen lørdag 26.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Men husk at selv små skred kan være farlige i/ved terrengfeller.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Generelt stabile forhold i eit forutsigbart snødekke som har gjennomgått førefall. Hardheiten på snødekket blir styrt av temperatursvinging gjennom dagen. Det er kun i svært bratt terreng at skiløper kan dra med seg nok snø til å skape skred. Nokre skavlbrudd kan forekomme.
Snøoverflata blir i stor grad styrt av temperatursvingningar og sol gjennom dagen. Snøgrensa kryp stadig høgare til fjells. Snødekket er no sunke saman, det er fast og er samansett av smelteformar av ulik storleik. Snøgrensa i regionen ligg på 800-1200 moh. Snø og samanhengande skiføre stort sett kun i aust- og nordvendte områder. Ryggar og oppstikkande terrengformasjoner er snøfrie.
Sommarsnøteikn som "solskåler" og grønnalger er observert på 1200moh
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra nord.
4 °C til 13 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1900 moh natt til lørdag.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Stille/svak vind.
5 °C til 14 °C på 1400 moh.
Til topps natt til fredag.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.